viernes, 18 de mayo de 2018

TALLER DE MEDITACIÓ
EL TALLER EL DESGLOÇAREM DES DE TRES BLOCS MOLT ARRELATS A LA PRACTICA MEDITATIVA, “PENSAMENTS”“CONSCIÈNCIA” I “SILENCI”

S’EXPLICARÀ COM FLUCTUA LA NOSTRA MENT – “PENSAMENTS”, COM ES MANIFESTA LA “CONSCIÈNCIA” I LA IMPORTÀNCIA DEL "SILENCI" DURANT LA PRACTICA.

Taller a càrrec 
Alfonso CalderonVeureu que la informació que us fem arribar te relació amb molts dels pensaments, idees, conceptes etc ., que hem pogut descobrir, observar, esbrinar o recordar,  en molts dels diferens llibres, articles, videos i demés que hem pogut conèixer etc, de pensadors, filósofos, psicòlegs, científics com, Krishnamurti, Eckhart toller, Sergi Torres, Swami Vishnu Devananda, Pablo d’Ors, Joe Dispenza, Thich nhat hanh, Deepak Chopra, Elisabeth Kubler Ross, Lou Marinof, Francesc Torralba, Dalai Lama, Brian Weiss, Jostein Gaarder, Platon, Socrates, Swami Sivananda i tants altres autors que en el seu dia ens van oferir, i aleshores encara  ens ofereixen, pensaments, reflexions etc.,  fascinants per descobrir o si mes no, per adonar-nos del que ja sabem.

També us hem de dir que no tota la informació que ens ofereixen  i rere reflexions personals, sempre des de la nostra humilitat,  ens acaba de fer, però si volem entendre que cada època te un paper molt important i sempre s’ha de respectar.

Observareu que pràcticament molts d’aquests grans “pensadors” ens mostren aspectes molt interessants però no sempre des de la mateixa perspectiva, encara i així més que interessant.

Per finalitzar veureu que en les diferents ponències, anem comentan aspectes que no estan anotats en cap dels punts d’aquest word, i això es degut a que a mida que anem parlant recordem idees que tenen a veure amb el punt o aspecte que estem desglossant.  Aleshores observareu que molts dels aspectes que comentem, potser no us acaben de fer. També us hem de dir que sobre la informació que anem coneixent en molts d’aquest “pensadors”, després sense mes, anem ampliant-la en base a la pròpia reflexió, percepció, i sempre molt arrelada a la època en la que ens ha tocat viure ;) .

 Alfonso CALDERON _________________________________________________________________________________


Març 2018

PONÈNCIES A CARREC
Associació Yoga Mont-roig del camp Runningpeaceworld 
Alfonso CALDERONTaller de MEDITACIÓ

“PENSAMENTS”


1 . PENSAMENT / MENT - CONSCIENCIA

-      Que es unPENSAMENT? El producte de la ment en l’acte de pensar. 
-      Que es laMENT? Construcció psicològica que aglutina actes de percepció, cognició, emoció. Es a dir el conjunt de les funcions psíquiqueso el que dóna consistència a les impressions i pensaments del subjecte, el que li permet tenir consciència i personalitat diferenciada.
-      Però que es la CONSCIÈNCIA?


2 . PENSAMENT / IDEA

Si prestem atenció als pensaments, observarem que sorgeix una ideaen cada pensament i aquesta sempre es troba condicionada pels coneixements adquirits. Coneixements arrelats a la èpocaen la que vivim. 

-      Encara i així creiem tenir la raó?. Que ens ofereix la raó, contraccióexpansió? .
-      Que creieu que hi ha anterior al pensament?


3 . CERCAR LA MEDITACIÓ

Poder pensem en trobar la sensació de meditació, però al buscar ja ens desplacem a algun lloc i no ens adonem que la meditació ja està en nosaltres. Diem no acabar d’entendre que es la meditació. Però si us fixeu, pensem en la idea de que es la meditaciói alhora no ens oferim espaiper sentir el que ja sabem.

-      Al no donar forma a aquesta idea sorgeix alguna cosa diferent?


4 . DIFERENCIES ENTRE LES IDEES

Pensem en les idees que volem que sorgeixin. Sovint pensem en Idees gratificants i positives o idees transformadores. 

-      Però quina diferència hi ha entre una idea meravellosai una idea transformadora?.
-      Forma o contemplació!.


5 . ENS QUEIXEM?(Crec que tots una mica quan creiem/pensem buscarno creiem/pensem trobar)

-      Pensem en la queixade tan en tan?. Quin patró de pensament es manifesta en aquesta idea?


6 . SENTITS

-      Com es manifesten? La vista, l’olfacte, l’oïda, el gust i el tacte.7 . SENSACIÓ I MEDITACIÓ

Una vegada ja iniciats en el taller,  i tan si som iniciants com si fa un temps que practiquem la MEDITACIÓ. 

-      Creiem que sentim la intenció de la meditació?
-      Des de quin aspectecreiem sentir.la?


8 . MON REAL O MON ABSOLUT   ?__________________________________________________________________________________________

PONÈNCIES A CARREC

Associació Yoga Mont-roig del camp Runningpeaceworld 
 Alfonso CALDERON


QUE ES LA CONSCIENCIA?


“INCONSCIENCIA”:  Segons Sigmund Freud seria sinònim de no-racional. Segons la filosofia psicoanalista, és una de les parts del jo o de la ment que constitueixen el conjunt del psiquisme humà. Inclouria els pensaments ocults, els desitjos reprimits i els condicionaments que guien l’acció de subjecte sense que aquest els pugui controlar.


1.1 - CONEIXEMENT que l’esser humà te de la seva pròpia EXISTÈNCIA, dels seus estats i dels seus actes, reflexions.

Així com la capacitat de l’esser humà de veure’s i reconèixer a si mateix i de jutjar sobre aquesta visió i reconeixement.


1.2 - Hem de continuar recordant els patrons mentalso les identificacionsque creiem tenir de nosaltres mateixos. Hem de tenir present que quan es manifesten els pensament la idea que sorgeix es la que associem en l’instant present i una vegada associada, valorada o treballada, deixa de sorgir de la consciência.


1.3 - Diferències 

En el lenguaje castellano parece tener significados confundibles y escritura parecida debido a que se diferencia, únicamente por una letra ¨s¨ y su fonética es similar (o idéntica en Hispanoamérica).

·      La consciencia es el estado fisiológico de vigiliala capacidad en acto de reconocerse.Constatarse propiamente ante el entorno. Adjetivo: (in)consciente.

·      La conciencia es una aptitud o facultad para discernir que se manifiesta en estado consciente,por tanto, atribuye este mismo carácter a su acepción, pero con significado ético o moral (p. ej. la distinción entre el bien y el mal, la comprensión de la virtud, el entendimiento, etc.). Hay múltiples expresiones con la palabra conciencia que no son válidas para conscienciauna mala acción puede suponer un cargo de conciencia, mientras que tomamos conciencia de algo cuando pensamos a fondo sobre ello y hacemos algo a conciencia cuando lo hacemos con mucho empeño. Verbo: concienciar(se).
Es decir, consciencia es siempre sinónimo de conciencia, pero conciencia no es siempre sinónimo de consciencia. En la oración “Pedro recuperó la consciencia minutos después de desmayarse” podemos sustituir consciencia por conciencia, pero en la oración “mi conciencia no me permite robar en una tienda” no podemos emplear el vocablo consciencia porque se trata un asunto moral predicado por un sujeto operatorio.


 2 – QUI HI HA DARRERA DE LA CONSCIENCIA?2.1 - UNITAT -  Consciència– Ment – Pensaments– Idees– Mon Dual

2.2 - Si prestem atenció, es en aquest Mon Dual o dualitat on es pot arribar a perdre la idea de presència amb tot el que comporta.

2.3 - Es en la unitat on la Ment no es troba còmoda.

2.4 - Darrera de la Consciència es on la unitat ens mostra la simplicitat de la vida.

2.5 - Es en aquesta idea on deixem de ser nosaltres, on la consciència deixa de donar forma a la idea que tenim de nosaltres. Poder es aquí on es manifesta el silenci. Creieu que som silenci?. Creieu que es el lloc on podem adonar-nos que cada instant es diferent?. INSTANT PRESENT.

2.6 - On ubicaríeu el sofriment?. Potser sofrim des de el nostre paràmetre mental. Intentem crear societats còmodes per que no apareíxi el sofriment. Però encara i així en aquestes societats sofrim. Us adoneu de que intentem solucionar o si mes no donar comoditat a un fet des de fora de nosaltres.  Que passa quan des de aquest aspecte mirem dins nostre, des de la nostre consciència, que hi ha en aquell moment?. 

2.7 - Si penseu sempre prestem atenció fora de nosaltres?. Però si com conscients, on apareix la vida amb tot el que comporta, potser dins nostre?

2.8 - Prendre la responsabilitat conscient de la nostre vida simplement ens ofereix llibertat. Som responsables des de la nostre consciencia?. Ens oferim aprendre?. Si es que no, fixeu-vos que es torna a manifestar la vella consciencia on oferim la nostre responsabilitat als altres, on creiem que nosaltres mai som responsables d’aquell fet o d’aquell altre.


 3 – ENS RESISTIM A LA IDEA DE CONSCIENCIA?


3.1 - Que ens aporta la RESISTENCIA?
              - Com es manifesta a nivell emocional?
                          - Observeu que esta molt present la Menten aquesta idea?

3.2 - Hem de recordar que quan mes ens identifiquem amb la ment, amb mes intensitat es produirà el concepte de resistència, oferint-nos un ventall de incomoditats a nivell emocional.

3.3 - Com podem solucionar aquesta incomoditat, recordant el MOMENT PRESENT, L’ARA. I que trobem en aquest aspecte, res, únicament el moment present.

3.4 - El patiment es manifesta en el passat o en el futur, però en l’ara no hi ha patiment. I quan estem en el passat o futur?, mai. Sempre que siguem CONSCIENTS, estarem en el MOMENT PRESENT.

3.5 - Quina diferència hi ha entre estar en el moment present o pretendre estar en el moment present. Creieu que en el moment present sabem alguna cosa, o el que sabem es la part viscuda per la ment en el passat o futur i la qual vol apropar-se al present.

3.6 - Aleshores quan preguntem sobre la idea del temps per solventar algun aspecte, hem de recordar que la creació del temps es una idea molt nostre d’entendre la realitat. Però si tornem a ser CONSCIENTS es adonarem que el temps es l’espai que hi ha en el moment present, som conscients d’aquest aspecte ara? .


 4 - CONSCIÈNCIA ES PRESÈNCIA, PRESÈNCIA ES CONSCIÈNCIA.


4.1 - Adonar-nos de debò del moment present es adonar-se’n de l’estima de tot plegat. Es trobar-se en l’estat de consciència sense formes arrelades al pensament, però si al sentiment de presència.

4.2 - Consciència Universal – Estima completa.

4.3 - INSTANT PRESENT – HONESTITAT – CONSCIENCIA : ?

4.4 - La Ment en aquest aspecte ofereix pensaments per evitar trobar-se en l’instant present. Únicament intenta crear la seva pròpia realitat, i ho fa per incomoditat a sentir-se on sap que deixa de tenir sentit, moment present.

4.5 - Us adoneu de que sempre intentem controlar el nostre present i alhora ens diem que volem ser conscients de la nostre vida, però sempre des de aquesta perspectiva ???. 
Però hem d’entendre que la consciencia plena no entén de patrons mentals elaborats per idees molt nostres i en un espai molt controlat, sinó que es manifesta darrera d’aquesta idea. Que creieu que hi ha llavors en aquest espai???

4.6 - Veiem la vida conscientment des de fora de nosaltres, creient que es la vida, però no la observem des de dins de nosaltres. 

4.7 - Relacions Conscients. Si ens adonem ens relacionem en base al que coneixem de nosaltres o de l’altre, creient trobar seguretat en aquest espai,  però no des de el desconeixement del que som. Si us fixeu quan som realment conscients del present, es nomes aquest moment el que es manifesta, desconegut per nosaltres, on la vida te sentit, però acte seguit intentem controlar aquest moment des de el que coneixem. Bella paradoxa.

4.8 - Autors com Amit Goswami (física cuàntica) afirma que tot el que ens envolta no es mes que un moviment possible de consciencia. Es a dir el que veus es una decisió de les moltes que podries haver pres. 4.9 - Que ens limita si deixem de ser conscients, que ens aporta l’espai i el temps en aquest lloc?. Deixem de veure el que ja sabem i simplement perquè deixem de ser conscients. A la fi veiem en els altres la necessitat del canvi que necessitem en nosaltres.

4.10 - Escollir de nou._________________________________________________________________________

PONÈNCIES A CARREC

Associació Yoga Mont-roig del camp Runningpeaceworld 
 Alfonso CALDERON


SILENCI.1.1 – De manera molt genèrica i en qualsevol àmbit, ho podríem entendre com “la absència de so”.

1.2 – Diferenciar Silenci “Interior” del Silenci “Exterior”.

1.3 - HONESTEDAT

MEDITACIÓ

Respiració conscient. 
Accedeix a la observació plena i observa com la respiració entra i surt del cos. De com al inhalar ens omplim de prana i de com al exhalar ens relaxem. Afluixem el cos. 
Simplement en aquesta practica ens adonem de com podem jugar des de la observació interior a la exterior o de la observació exterior a la interior.

Observa les reaccions del cos, que ens passa quan inhalem, quines parts del cos es manifesten i que ens passa quan exhalem, quines parts del cos prenen consciència.

Juga amb les visualitzacions, dibuixa a la teva ment.

I una vegada el cos es relaxa i la ment pren consciència, intenta no aferrar-te a cap imatge. 

Indaga de com i on neixen els conflictes, al manifestar-se la ment amb intensitat i alhora mira com desapareixen al ser conscient del cos interior i de la percepció que aquest ens ofereix.

2-NATURALESA DEL SILENCI.


2.1Podríem entendre la naturalesa del silenci des de la idea sorgida del pensament i la qual es manifesta en cada instant, tan en fets quotidians i expressats fora de nosaltres com en fets interns i observats plenaments. 

2.2 FETS QUE ES PODRIEN DONAR (fet extern), entre dos pensaments al existir un “període de silenci” que no esta relacionat amb el procés del pensament. Si observem en aquest espai de temps no hi ha condicionament, únicament alliberació i alhora (fet intern), quan la ment no dona continuïtat al pensament es quan simplement no hi ha res mes que alliberació, silenci.

3-DIFERÈNCIES ENTRE EL SILENCI.

3.1. En aquest aspecte prestaríem atenció entre el silenci que es produeix fora de nosaltres i manifestat pels sentits  “percepció”, funcions fisiològiques per  les quals els éssers vius perceben l’estat del seu propi cos i del seu entorn, ( vista, L’0ïda, l’olfacte, gust i el tacte), i el silenci que es produeix dins nostre i manifestat per la observació de la ment – pensaments.

-      Silenci extern – Camí cap a la Meditació
-     Silenci InternMeditació

4-QUALITATS DEL SILENCI.

4.1 El silenci te com a qualitats la manifestació d’aquetsquan observem (Consciència – Pensaments : Idees ...), el període entre, 

          - Dues notes musicals.
           - La finalització d’una conversa.
           - Entre l’espai entre dos pensaments.
           - Una posta de Sol.
          - En la pròpia natura.
           - En casa nostre quan tothom dorm.
           - MEDITACIÓ

4.2 Alhora te la qualitat de donar nom al SO. Sense el silenci no coneixeríem el so ni la implicació que aquest determina en el nostre present.

5- IDEA DEL SILENCI

5.1 – En aquest aspecte la intenció és comprendre un cop mes el que ja sabem. Sabem que és el silenci i alhora quan o com es manifesta, però quina idea sorgeix en nosaltres quan la voluntat presentés estar en Silenci.

-      Voluntat d’apropar-nos al silenci, sorgeix de?

6- SILENCI – MEDITACIÓ


6.1- Quan ens volem apropar a la idea de la meditació“pensament” observarem que la Ment ha tingut un paper molt important, al sorgir una necessitat o acte, potser anomenat intenció i arrelat a un camí per aconseguir el fet de la meditació. Aquest aspecte es necessari i alhora interessant ja que podem aprendre que sorgeix abans o després de la meditació (Mon Dual).

6.2- Posteriorment i de manera molt genèrica observareu que amb una practica continuada la Ment deixa de tenir una importància força destacada i alhora la “consciència” es manifesta. Es en aquest moment quan és produeix la Meditació – silenci (Mon Absolut)


________________________________________________________________________
  
 REFLEXIÓ  - TALLER DE MEDITACIÓ

. PENSAMENTS 
. CONSCIENCIA 
. SILENCI 
. REFLEXIÓ

. INTENCIÓ – POSITIVITAT – VOLUNTAT . MANTRA - PRANAYAMA. Tipus de Meditacions

-      En GREC pensament adreçat a mi.
Però que pensem o alhora hem de ser part del pensament per apropar-nos a nosaltres?


Trobem diferents tipus de Meditacions

. Meditació Vipassana

. Meditació Zazen “Budisme Zen”

. Meditació Trascendental

. Meditació Kabbalah “judaisme”

. Meditació Metta “Budista”

. Meditació Mantra

. Meditació Sufí 

. Meditació Kundalini

. Meditació Chakra

. Meditació Dzogchen “Budisme Tibetana” ...

-      A la fi dins de la varietat de les meditacions, molt arrelades a l’aspecte cultural observem que els objects comuns son molt semblants, per no dir que els mateixos.-      En totes les meditacions els components de la Ment, el Pensaments, la Consciencia i el silencio entre d'altres es manifesten de manera molt present.-      Durant el taller de Meditació en parlarem d'aquests aspectes i alhora practicarem diferents tècniques.
1-   INTENCIÓ 

-       Després de conèixer la breu intenció dels PENSAMENTS, CONSCIENCIA I el SILENCI, ens apropem a la practica meditativa amb la INTENCIÓ, PROPOSIT d’observar. 

                 . Però que observem realment?
                 . Quins coneixements en forma de pensaments es manifesten quan apareix la INTENCIÓ?
                 . La INTENCIÓ d’on prové?,som conscients o no ben be.
                 . Hi ha silenci en el coneixement, en la INTENCIÓ?.Com descriuríem aquest silenci?. “Silenci intern / extern”


-       Si us fixeu durant les diferents passes que us aneu oferint, es manifesten diferents patrons ,mentals i tots molt arrelats a fets quotidians que pensem cada dia, pensaments que es poden manifestar o no.

-       A la vegada quan el fluxe dels pensaments comença a reduir-se i continuem amb la practica meditativa, observeu el paper de la consciencia. 

-       Aleshores es bo adonar-sen de de la intenció del silenci, però des de quin aspecte entenem el silenci com a tal?


                    . PENSAMENTS – CONSCIENCIA - SILENCI


PRACTIQUEM

Seiem en silenci, escoltem de manera molt precisa com seiem, per acte seguit prestar atenció i esbrinar on oferim la nostre intenció, i alhora que passa?
“La atenció mes precisa la podem continuar oferint a altres aspectes del nostre cos, la respiració ...

                       

2-    POSITIVITAT

-       Tots som conscients del corrent de pensaments que es manifesta quan elaborem una intencióque dona pas a un propòsiti acte seguit a un fet (el fet es pot quedar en el pensament o a la fi el podem portar a terme).

 En aquesta escala de moviment, quin paper juga la POSITIVITAT?. 

“Veureu que alhora es manifesta l’ego, molt arrelat al pensament”


-      PENSAMENTS POSITIUS


-       Si la nostre ment no es troba plena de PENSAMENTS POSITIUS es complexa que en apropem a meditació profunda. Quan es produeix la positivitat veiem en nosaltres, una joia i alegria diferent, una vitalitat sempre molt creativa ... De fet hauríem de tenir present que aquest pensaments curen. 

Creieu que els PENSAMENTS POSITIUS curen?

-       La POSITIVITAT ens aporta una “intenció – propòsit “sempre actiu, vigorós. Però que busquem en la POSITIVITAT?. Potser felicitat, pau, satisfacció, reconeixements ... Veureu que aquesta intenció pot agafar diferents formes i moltes vegades la nostre societat ens apropa al mon del objectes, amb la intenció d’adquirir per sentir aquest felicitat.

       Que passa quan aquesta felicitat momentània desapareix?. Potser apareix la NEGATIVITAT o no? 

-      Amb els anys ens adonem que la felicitat que busquem en objectes no es la felicitat que volem trobar. Ens adonem que verdadera font de la felicitat es troba en el nostre interior, “en l’interior de la nostre ment”, i neix des de la nostre idea o concepte interior cap al mon exterior i no des de el mon exterior.

-      Segons SWAMI SIVANANDA un pensament POSITIU es tres vegades beneit, en primer lloc beneficia al pensador, en segon lloc a la persona sobre la que hem pensati en tercer lloc beneficia a tota la societat, millorant la atmosfera mental.

-      De fet si us fixeu, el pensament es matèria subtil, esta format per una energia molt poderosa que una vegada creada te la capacitat de influir, no únicament en les nostres vides, sinó també en la dels altres.

-      SAMSKARAS. De fet es bo, veure’s des de fora, simplement com a observadors amb la intenció de adonar-se’n de la INTERPRETACIÓ dels nostres pensaments.

-      PENSAMENTS NEGATIUS


-       Aleshores si la nostre ment es troba plena de PENSAMENTS NEGATIUS, veureu que la ment esta força activa, inquieta i els nostres actes es troben desequilibrats. A la fi trobem incomoditat, no veiem mes enllà. Contaminem la font de la vida i destruïm l’harmonia.PRACTIQUEM

En silenci tanquem els ulls i ens oferim un PENSAMENT NEGATIU. Simplement l’observem en silenci. Que sentim, ens trobem còmodes?. Si us fixeu com que la observació es tan profunda al tenir els ulls tancats i trobar-vos tan propers a aquest pensament, la INCOMODITAT d’aquest pensament us oferirà BRUTICIA.

PRACTIQUEM

En silenci tanquem els ulls i ens oferim un PENSAMENT POSITIU. Simplement l’observem en silenci. Que sentim, ens trobem còmodes?. Si us observeu com que la observació es tan profunda al tenir els ulls tancats i trobar-vos tan propers a aquest pensament, la COMODITAT us oferirà FELICITAT.


3 – VOLUNTAT

-       Però com podem canviar o si mes no, oferir-nos aquesta POSITIVITAT quan des de fa molts anys, hem anat creant la nostre realitat on la tendència sempre ha estat la elaboració de PENSAMENTS mes NEGATIU?

    - A mida que ens observem, veureu que per aportar aquest canvi del PENSAMENT NEGATIU al PENSAMENT POSITIU, es bo pensar en els PENSAMENT OPOSAT, sempre tenint en comte la força de la VOLUNTAT. Pe exemple si estem enfadats, la part oposada quina es?. Una vegada treballada la part oposada es bo seure i meditar uns minuts sobre la positivitat creada.PRACTIQUEM

Escollim un pensament negatiu que hem tingut en el dia d’avui, únicament un, jijiji. Pensem en la PART OPOSADA i una vegada creada, treballem sobre aquest aspecte, Com?. Tanquem els ulls en silenci, observem el fluxe de la nostre respiració i acte seguit recitem el mantra de la paraula escollida, paraula oposada. Ens deixem portar per aquest mantra durant uns minuts per acte seguit observar com la energia que li heu posat continua ressonant dins vostre. En silenci la observem.

Si encara i així la nostre ment va divagant i alhora es torna a distreure’s, no us preocupeu, tornem a crear un altre pensament oposat i sinònim sobre el que estàvem treballant i continuem amb la pratica.


“Quan apareixen els pensaments dolents, com la injuria o la falsedat, ja siguin practicats, pensats, o aprovats a mitjançant la cobdícia (cobejança o “codicia”), la ira o l’engany; tan si son de intensitat suau, mitja o alta i son d’ignorància i misèria infinita, provi el mètode de pensar en els seus pensaments oposats positius, o de acostumar la ment als oposats”.

Pantajali, Yoga Sutras 11-344 – MANTRAS

“ Inf. Del llibre com practicar la meditació del centre Sivananda Yoga Vedanta”


-      Segons la física moderna, el nostre univers va iniciar-se mitjançant el Big Bang. Un so que va sorgí des de el vuit, de les quals las vibracions han ant evolucionant fins la creació de l’Univers, simplement com el coneixem avui.

-      El cristianisme esta d’acord amb aquesta idea. L’Univers va estar creat pel so. Al principi va ser la paraula, la paraula de Deu, i la paraula es trobava amb Deu.

-      A la cosmologia Yóguica i a les escriptures del Yoga, el Big Ban es conegut com el SABDABRAHMANAm, els so de Deu.

-      D’acord amb els postulats o propòsits no evidents per si mateix, de Yoga, abans que l’Univers fos creat, existia una energia latent coneguda com Shakti, que contenia el potencial de totes les formes.

-      Aquest SONS es van combinar i es van convertir en part del Mon de les formes, degut a que tota forma es una manifestació del so.

-      Yoga – llengua Sànscrit, llengua que deriva del alfabet sànscrit i alhora el que deriva directament d’aquest sons. Sànscrit també conegut com Devavani o llengua dels Deus.

-      Cada mantra esta compost per una combinació de sons derivats de les 50 lletres de l’alfabet sànscrit i acostuma a ser o un nom de l’Absolut o fórmula Abstracte.

-      Com es possible que el so del Mantra tingui uns efectes tan positius sobre la nostre consciencia? Davant aquesta pregunta hem d’anar al poder inherent de so. El so te un efecte provat i previsible en la psique i el cos. Si us fixeu Únicament escoltar unes paraules som capaços de sentir plaer o dolor. Alhora la música te un component curatiu molt important. Recordar l’estudi de Masaru Emoto sobre l’estudi de l’aigua. 

“La emfermetat es recupera quan es recupera la harmonia” 

PRACTICA

Segur que en moltes ocasions hem escoltat música i alhora molt diversa, però hem escoltat o alhora l’hem sentit?
Tanca els ulls i simplement escolta el so que es produeix i alhora deixa´t emporta per les sensacions que t’ofereix el so.

 Gràcies a tots i tan de bo aquesta informació  poguem fer-la nostre i alhora compartir-la amb tots aquells que volen apropar-se a la Meditació, contemplació ...Alfonso CALDERÓN 

_________________________________________________________________________No hay comentarios:

CURS DE YOGA INTEGRAL 2019/2020

Associació Yoga Mont-roig del camp Runningpeaceworld CURS DE YOGA INTEGRAL MONT-ROIG DEL CAMP 2019/2020 PRACTIQU...